Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επιλογή

Φορά τις μπογιές της, τραβά την τέλεια γραμμή και δεν κοιτά τον καθρέφτη, ξέρει. Ανασηκώνεται ελάχιστα από τον βελούδινο θρόνο της, να περάσει τα πούπουλα στα χέρια της και με αργή κίνηση θα πιάσει το καμινέτο να φυσήξει σιγά τον καπνό που λιβανίζει το δωμάτιο. Πιάνει τα γάντια στα χέρια της και τρέμεις, μήπως ήρθε η στιγμή της αναχώρησης.
Έχει δουλικό και δυο υπηρέτριες που την αποκαλούν "μαντάμ", υπόκλιση πριν ρωτήσουν και όταν τους καλεί, θα πρέπει να φανούν χαζοί, ώστε να τους υπαγορέψει τρόπους και τα συναφή.
Ξεγελά τους πάντες, πως τάχα μου είναι πλουσία, πως έχει φήμη τρομερή, όλοι προτρέχουν να της  ανοίξουν τις πόρτες, αλλά η ίδια είναι που τις κλείνει με ορμή και λαχταρά λίγο ψωμί και τυρί, όπως παλιά.
Κοιτά αφ υψηλού και παρατηρεί το πέρασμά σου. Ήσουν ντελικάτος, ήσουν ιππότης και ευγενής ή άξεστος χωριάτης, από τα μέρη της αγαπητός! Θα σε προσκαλέσει κοντά της, σε διπλανό ανάκλιντρο και θα σε ακούσει με προσοχή, δήθεν πως είναι ενδιαφέροντα όσα της ξεστομίζεις, αλλά εκείνη ξέρει, πως γνωρίζεστε, μα πρέπει να φανείτε πειστικοί για τις ορέξεις των αφεντικών σας.
Φορά μάσκα ζηλευτή από την Βενετία, αλλά τα μάτια της δεν άξιξαν άλλο φεγγάρι όλη νύχτα.
Σηκώθηκαν όλοι να την αποχωριστούν και σου ψιθύρισε πως θα είναι μια ζωή ψεύτικη για το δικό σου στοιχειό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: