Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Διαθήκη

Tα λόγια σου θα μοιάζουν ξένα, ήχος σε καρδιά που απλά δηλώνει μια παρουσία και τίποτε άλλο. Σου είπαν πως είχες μοίρα χρωματιστή, μα το αποτέλεσμα ήταν το μαύρο και το έκανες πανωφόρι. Ανηφόρησες ψηλά, στάθηκες στην άκρια και θαύμασες την θέα κάποιου, που απλά δεν έμεινε εμπρός της όσο θα έπρεπε. Ένα βήμα πίσω διστακτικά, να αφήσεις αποτύπωμα. Όσο κι αν παλέψει ο άνεμος να το μουτζουρώσει, θα σέβεται πάντα την τάξη και την σύνεση της ματιάς σου.
Πρέπει να αφήσει γραπτά, να έχουν να διαβάζουν οι γενιές εμπρός του, μα και όσοι ήταν δίπλα και δεν άγγιζαν στιγμή το πρόσωπό τους. Θα γυρίσουν σελίδες και θα αδημονούν να τους πουν δυο στίχοι, αυτό που δεν τους έλεγε η τύχη τους.
Όμορφο πέρασμα να έχεις, να μην βρουν τα χέρια σου αδειανά, μην πουν πως ήσουν φτωχός. Θα σε ακολουθήσει κόσμος πολύς, θα σου δώσουν λουλούδια και όση θλίψη σου δείξουν, εσύ θα επιμείνεις στα λεγόμενά σου για να δηλώσεις παρών.
Θα ειπωθούν αντίο, θα γυρίσουν πρόσωπο και κορμί στο χώμα και εσύ θα εμμένεις πως ήταν αυτό που σου άρμοζε περισσότερο από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: