Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Αλλαγή ύφους...

Ζεστή μέρα , γρήγορα γρήγορα κινείσαι ,να τελειώσεις και να κρυφτείς μέσα σε 4 τοίχους για να δροσιστείς.Θα σκεφτείς να ξεκουραστείς , να χαλαρώσεις "σήμερα δεν θα πας πουθενά" και όντως αυτό γίνεται.Ξυπνάς και δεν σκέφτεσαι τίποτα , θα θρονιαστείς (ξαπλωτή ) δίπλα σε ένα μοντέρνο χαζοκούτι (γνωστό και ως laptop :P ) και θα ασχοληθείς με τα "πάντα".  
Να και ο κολλητός , είναι κομμάτια (όπως χαρακτηριστικά το λέει πάντα ) έχει σκάσει και του αναφέρω την μαγική λέξη "αρκουδίσιον" .
"Σωστά το είχα ξεχασει.." ώρες ώρες κανείς μας δεν σκέφτεται...Γελάμε , τα λέμε όπως συνήθως ,και ήταν αναμενόμενο ένας από τους δυο μας να προτείνει
" να περάσω να σε πάρω να πάμε άτα;" (συνοδεύεται από χίλια εμότικονς , τα λατρεύω :Ρ )
υπάρχει η κλασσική απάντηση
"είμαι κομμάτιαα και δεν την παλεύω.."(βασικά θέλει να αποφύγει να γίνει συνοδηγός :)) ).

Τελειώνει και αυτό θα πεις , ξέρω πως είναι πεισματάρης και δεν θέλει να τον πιέζεις , τον αφήνω και έρχεται από μόνος του....
" σε 10 λεπτά θα είμαι εκεί , χτυπάω αναπάντητη και κατεβαίνεις". Έγινε το δικό μου τελικά , χμ εντάξει εκείνος θα οδηγήσει , θέλει να κάνει τα κόλπα του.
Δεν σκέφτεσαι την ζέστη , την κούραση , θα πας βόλτα μαζι με έναν φίλο. Πάντα ξεκινάμε χωρίς σχέδιο , χωρίς πλάνο και στην ερώτηση
"που λες να πάμε;" η ίδια σκέψη "δεν έχω πρόβλημα , αλλά πάμε θάλασσα;" που αλλού!
Χωνόμαστε σε κίνηση , ξεφεύγουμε και καταλήγουμε δίπλα στο κύμα , εκεί που καιρό είχαμε να πάμε.Φτάνεις και σε ανακουφίζει η μυρωδιά της , η εικόνα που φέρνει πάντα καλοκαίρι στο μυαλό.Έχουν φύγει όσα μπορεί να σε κούραζαν.
Περπατάς για λίγο και καταλήγεις σε ένα μάρμαρο να μιλάς και να αναπολείς , να ξεδιπλώνεις σκέψεις και να χαίρεσαι που είσαι εκεί.
Αντιλαμβάνεται και καταλήγει πως το παρατσούκλι μου "τζενάρα", το έχει βγάλει από την Τσιτάρα;; (ηρωίδα από τους θάντερκατς )
Είχαμε και έχουμε σαν δεδομένο ότι θα είμασταν φίλοι και θα είμαστε και δεν είναι κακό.Δεν υπάρχουν αμφιβολίες , καχυποψίες , άγχος. Πριν λίγο καιρό ,είχε συναντήσει όλη η "απαρτία" μια παλιά συμμαθήτρια, η οποία εκτός του οτι νόμιζε ότι γυρίζουμε απο φροντιστήριο ....(μα είναι ποτέ δυνατόν;;; ) με έκπληξη μας έλεγε "εσείς πως και κανετε παρέα; πως έγινε αυτό; (και εντάξει για τις κοπέλες) εσύ με τον Άγγελο;;; " και απαντούσαμε με απορία " μα πάντα μιλάγαμε.."
Χαλάρωσε ( με τόσες χαζομάρες που του λέω ότι κάνω. λογικό ), ούτε τσιγάρο δεν ανάβει (ένα έκανε όλο κι όλο) και ήρθε μια γνώριμη μελωδία να μας διακόψει (ναι , κινητό) και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
Οι στιγμές με έναν φίλο , που μοιράζεσαι , είναι που σε δένουν , τις οποίες ξεχνάς ,τις αναπολείς, γιατί είναι εκεί και δεν είναι κακό.

υγ : ζαντό!!!

10 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Ωραίες οι νυχτερινές βόλτες κι είνάι σαν αυγουστος έξω.. :))

Εvgenia Tr είπε...

είναι Αύγουστος έξω :Ρ

iLiAs είπε...

Ωραία η νυχτιά δίπλα στο κύμα!
Καλημέρα!

~ z e f i ~ είπε...

ωραίο να έχεις πλάι σου άτομα που σε νιώθουν ακόμα κι όταν δεν μιλάς που ξέρουν τι θες χωρίς να ζητάς..
που σε αγαπάνε για αυτό που είσαι και δεν ζητάνε τιποτα περισσοτερο απο το να σε βλέπουν να γελάς..
αυτό που έχεις είναι ένας πολυτιμος θησαυρός και μην το χάσεις ποτέ..
( όλα τα παραπανω για εμενα ειναι ο Ακης!! ποσο τον ευχαριστω για όλα αυτα τα χρόνια..ποσο)

Μαριλένα είπε...

Για τον ίδιο μιλάτε; Δεν κατάλαβα.
Εχετε δηλαδη κι οι δυο τον ίδιο κολλητό;

Εvgenia Tr είπε...

όχι , αφού τον κολλητό μου τον λένε Άγγελο :Ρ

mirca είπε...

Ο Αγγελάκος είναι ένα χαρισματικό παιδί.. με ιδιαίτερη καρδιά..

Χαμογελάω που ξέρω ότι η ξα μου έχει πολύτιμους φίλους δίπλα της.. μπράβο μωρό . Κοίτα να του δείχνεις όσο μπορείς ότι τον νοιάζεσαι..

Κάποτε είχα ένα άλλο μισό την Ελένη μου! Ώρα καλή να έχει όπου και να είναι! Ξέρει ότι την αγαπώ!

Τώρα έχω την Γιώτα μου! Είναι τα πάνταααα.. γκρινιάρα..ναζιάρα.. απαιτητική.. μα πάντα αληθινή.. (όχι πια διπροσωπίες, τις έφαγα με το κουτάλι από πολλούς ανθρώπους και πρόσφατα ακόμα.. εκεί που δεν το περίμενα) αλλά και σένα Τζενάκι μου, πάντα κάναμε καιρό να τα πούμε μα όταν βρισκόμασταν τα ήξερες όλα αναλυτικά.. πολλές φορές όταν τα σκέφτομαι, λέω θα έχεις φρικάρει με όλα αυτά..

Όταν ακούω για τον άγγελο, μου ρχεται στο μυαλό το λουλούδι που τραγουδάει "έλο έλο έλο" και κοιτάω πάνω απ΄το γραφείο μου να το δω. Δως του φιλιά!

Εvgenia Tr είπε...

θα δώσω...θα δώσω :))

angeleye είπε...

αυτο το κειμενο ειναι κακοοοοοοο..........!!!ντααααααα.........!!!

Εvgenia Tr είπε...

γιατί είναι κακό , ξυνισμένο πλάσμα? :Ρ