Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αιώνιο κυνηγητό

Το όνειρο μπορεί να ψευδομαρτυρήσει όταν έρχεται αντιμέτωπο με την αλήθεια σου; αντικατοπτρισμός του εαυτού σου, μπερδεμένο με λίγο από την αίσθηση του κόσμου και ήταν όλα όπως τα άφησες λίγο πριν από την στιγμή σου. Δεν μοιάζει να είναι φιάσκο το αύριο; ενώ ξέρεις πως κάτι θα σου πάρει η μέρα που ξημερώνει, κάτι θα μείνει πίσω από χείλη.
Εμπεριστατωμένη η έρευνα που θα σου προκαταβάλουν οι απερίσκεπτοι, είναι ειδικοί λένε, μα ξέρουν καλύτερα εκείνοι από εσένα το πόρισμα που θα επικαλεστείς για άλλοθι;
Ομοιότητες πολλές και στις διαφωνίες δεν στάθηκε ο συνήγορος, στις συγκυρίες του θύματος και στην πορεία του ατόμου που γίνηκε θύτης και αυτό όχι επειδή το επέλεξε, αλλά επειδή όταν κοίταξε στα μάτια του, όλα αιτιολογήθηκαν με απόλυτη αρμονία.
Να σου πω μια ιστορία; και εσύ ονόμασέ την παραμύθι, ξελόγιασέ την αποκαλώντας την ευχή και σαν την νιώσεις πάνω στο δέρμα σου να προχωρά και να φτάνει στον λαιμό σου, σταμάτα με και πράξε κατά το δοκούν.
Το όνειρο είναι η ύπαρξή μου, ανύπαντρο με την πραγματικότητα και ερωτευμένο με το ξένο του εαυτού μου. Σίγουρα μπορεί να ξεγελάσει πολλούς, αλλά όχι την ανάγκη της ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: